class=" style1" data-mobile="true" data-tablet-width="1024" data-mobile-width="580">

Tour de Bouw 2022 Ambassadeur Mark Slats

IRONMAN Mark Slats benoemd tot ambassadeur van Tour de Bouw

Wassenaar 16 mei 2022

Tijdens de huldiging van Mark Slats mocht Martijn van Bouw-Klik hem tot ambassadeur van Tour de Bouw 2022 benoemen. Mark Slats heeft een bewonderenswaardige 10-daagse Ironman Challenge achter de rug. Samen met zijn team zijn ze een enorme inspirator op het gebied van grenzen verleggen en doorzetten. 

Mark Slats fietst de Tour de Bouw ook weer mee en heeft daarnaast ook Team Mark Slats aangemeld, zie www.tourdebouw.nl/markslats 

tourdebouw-2022-ambassadeur-markslats-1-700.jpg

-------

6 mei 2022

10 x IRONMAN in 10 dagen

Tijdens Tour de Bouw 2021 fietste Mark Slats met Bouw-Klik Tourteam een voor hem langste fietstocht van 225 km, voor het goede doel Prinses Máxima Centrum.

MARK SLATS koerst af op monsterprestatie:

10 x IRONMAN in 10 dagen

WASSENAAR – Op zondag 8 mei as. start rasavonturier en duursporter Mark Slats in zijn woonplaats Wassenaar aan een nieuwe uitdaging. Hij zal in tien opeenvolgende dagen tienmaal een Ironman-race voltooien. Dat betekent dagelijks 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42 kilometer hardlopen. 

Vorig jaar al voltooide Slats drie opeenvolgende Ironmans, een nogal verbluffende prestatie die hij zelf afdeed ‘als training voor iets echt groots’. Of hij daarmee deze deca-Ironman bedoelt, laat hij nog in het midden. Het zou zomaar kunnen dat ook deze prestatie een opmaat is naar meer.

Startschema

Vanaf 8 mei as. (moederdag – een symbolisch gekozen dag, ter nagedachtenis aan Marks moeder en grote inspiratiebron) begint de tiendaagse queeste. Het schema is als volgt: “Om 5.30 uur spring ik in het water naast mijn huis en zwem ik een tocht door de Wetering; ik eindig weer thuis. Daar maak ik me klaar voor mijn fietstocht om 7.15 uur. Van maandag tot en met zaterdag fiets ik twee rondes van 90 km, de route is afhankelijk van de wind. De twee zondagen wil ik één grote ronde doen van 180 km, bijvoorbeeld richting Utrecht en terug. Om 13.45 begin ik - weer vanuit huis - met hardlopen. Ongeveer de eerste 20 kilometer loop ik hard, daarna matig ik mijn tempo om mijn hartslag te temperen en mijn lijf wat herstel te bieden voor de volgende dag.” De dagelijkse finish zal naar schatting zo rond de klok van 20.00 uur zijn”, aldus Slats.

Professioneel team

Zoals bij iedere uitdaging die Mark aangaat, is de voorbereiding een tijd van extreme discipline geweest. Marks trainingsschema heeft een fanatieke intensiteit die door een medisch team nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Dit team is tijdens de prestatie aanwezig om Marks gezondheid goed te monitoren. Voor de psychische gesteldheid staat Mark zelf garant. ‘Be stronger than your excuse’ is zijn levensmotto, waarmee hij zichzelf al eerder in zware en zelfs penibele situaties moed insprak om door te pakken. “Ik zie geen problemen in een deca-Ironman. Het zal zwaar worden, dat wel. Maar halen doe ik het sowieso”, aldus de vastberaden topsporter.

Special support

Uiteraard heeft het plan van Slats de interesse gewekt van heel wat topsporters. Enkele professionals hebben aangeboden Mark op een van zijn dagen te vergezellen als mental support en natuurlijk ook om hem uit de wind te houden. Welke grote namen op welke dagen mee zullen gaan, wordt bekend gemaakt via Marks social media. Ook amateurs zijn enthousiast om (letterlijk!) in de voetsporen van Mark te treden. Onder het mom van ‘Mark, we got your back’, kan men zich aanmelden om aan een of meerdere onderdelen van de Iron Man mee te doen in een volgploeg.

Via onderstaande link kan je je aanmelden.

Iron Man Challenge Mark Slats - datumprikker.nl

Wapenfeiten

Slats werd in 2017 bij het grote publiek bekend als de winnaar van de TWAC, de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, ook wel ‘s werelds zwaarste roeirace. Slats - die een jaar voor de race zelfs nog nooit had geroeid – roeide solo de Atlantische oceaan over en verpulverde alle records. Daarmee zette hij de roeiwereld flink op zijn kop. The Gentle Giant, werd hij liefkozend genoemd. Maar toen Slats in 2021 opnieuw aan de start verscheen, ditmaal als duo met roeipartner Kay Wiedmer, stond de competitie meteen op scherp. Mark had aangekondigd iedereen, dus ook de viermansteams te willen verslaan. Hij hield woord: binnen een paar dagen na de start had het hele peloton het nakijken.

Tussen de twee roeititels door zeilde Mark in 2018 nonstop rond de wereld in een klassieke zeilboot, zonder moderne navigatie en apparatuur. In deze Golden Globe Race werd hij nipt tweede, maar oogstte hij het diepste respect door zijn onverschrokken en adequate handelen tijdens een levensbedreigende storm op de Zuidelijke Oceaan. Los van deze wedstrijd zeilde Mark driemaal solo de wereld rond.

In de zomer van dit jaar zal Mark deelnemen aan de Den Store Styrkeprøven, een fietswedstrijd in Noorwegen waarbij de deelnemers in 24 uur 543 kilometer afleggen.

Mark Slats Tour de Bouw 2021.jpg

Foto door Martijn Houwaard | Tour de Bouw 2021 - Team Bouw-Klik met op rechts Mark Slats

 

logo Alkemade Villabouwers  logo-bakels-ouwerkerk-klik-bouwpartner  logo vanberkelaannemers bouwklik bouwpartner  logo bouwschilder partner bouw klik  logo-coare-realisatie-bouwklik-bouwpartner.jpg  logo coenhagedoorn bouwklik bouwpartner  logo-dehardeleerschool-bouwklik.jpg  logo engelsverbiest bouw klik bouwpartner  bouw-klik-partnerprofiel-vanderhulst-bouwbedrijf.jpg  logo-bouw-klikt-partner-bouw-klik  logo company2wear bouw klik partner  logo dendubbeldenbv bouwklik  logo deraadbouw bouwklik bouwpartner  logo-vanduijvenbodebouw-bouwklik-bouwpartner.jpg  logo-dupire-bouw-klik-bouwpartner  logo g3 label goed groen groei katwijk bouwklik 2019  logo-gtc-gevel-totaal-concept-bouw-klik-bouwpartner.jpg  logo-hc-groep-bouw-klik-bouwpartner  logo-hbbouw-klik-bouwpartner  logo heembouw bouwklik bouwpartner  logo horsmanco bouwklik bouwpartner  logo bouw klik jobsupport  logo-jurriens-west-partner-bouw-klik  logo kbm katwijksebouwmaatschappij bouw klik bouwpartner  logo kov katwijkseondernemersvereniging bouwklik  logo-bouwklik-logistiek-400-200.jpg  logo mastermate partner bouw klik  logo meerburg bouwpartner bouw klik  logo mol bedrijfenfinancien partner bouwklik  logo-natuurcentrum-katwijk-bouwklik.jpg  logo-nicos-fietsen-partner-bouw-klik  logo-niersman-bouw-klik-bouwpartner  noordbikers logo bouwklik sponsor  logo ondb ondernemers duinenbollenstreek bouwklik  logo openvoor50plus bouw klik  logo-ouwehandbouw-bouw-klik-bouwpartner  logo ploegkozijnen bouw klik bouwpartner  logo plugdesign webdesign partner bouwklik  logo schotte bouw klik bouwpartner  bouwklik-spark-mvo.jpg  logo sterksteschakel bouwklik 2019 nominee  logo-stichting-juul-bouwklik.jpg  logo-prinsesmaximacentrum-bouwklik.jpg  logo-bouwklik-talent-400-200.jpg  logo toyota louwman noordwijk bouwklik  tourdebouw-400-200.jpg  logo uwv netwerk bouw klik   logo vanderwielbouw bouw klik bouwpartner  logo-vanrhijnbouw-bouw-klik-bouwpartner  logo-van-waning-klik-bouwpartner  logo-vcanederland-partner-bouw-klik-groot  logo verbij bouw klik bouwpartner  logo-vergeerbouw-bouw-klik-bouwpartner.jpg  logo bouwklik bouwpartner verschoor  logo-wassenaarsebouwmaatschappij-bouwklik-bouwpartner.jpg  logo weboma bouw klik bouwpartner  logo-welzijnskwartier-bouw-klik  logo-werkprofs-bouw-klik  aanmelden partner bouw klik  logo zelfstandigenbouw partner bouw klik  sbb-logo.png  bouwklik bouwinderegio partner